aku dan hidupku

aku dan hidupku

Saturday, 7 May 2011

Lelaki juga mempunyai kelemahan.. Jangan mengharapkan semua yang datang dari lelaki itu hebat..


 1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan prihatin.
 2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
 3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
 4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
 5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...
 6. Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atahu mencuci mata di tepi pantai atau di kolam mandi.
 7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
 8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
 9. Apabila lelaki berkata "Hmm. Tengoklah dulu". Itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
 10. Apabila lelaki bercakap berterus terang dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
 11. Kebanyakan lelaki yang nampak begitu berkeinginan atau berghairah dalam soal-soal hubungan dengan wanita, datang dari sekolah khusus untuk budak-budak lelaki!
 12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
 13. Lelaki tidak boleh belajar kesemuanya mengenai perempuan dari perpustakaan atau buku semata-mata. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan dan tidak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini. Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
 14. Biar betapa hebat pun seseorang lelaki itu bersikap romeo dan berasmara dengan ramai wanita, dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa dan yang lain hanya kawan.
 15. Apabila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari, maka maafkan saja lelaki itu kerana kebanyakan lelaki tidak sengaja untuk memandangnya. Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
 16. Apabila sesuatu hubungan cinta putus di tengah jalan, lelaki juga berasa bersedih, cuma dia tidak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
 17. Apabila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut tunjukkan isyarat! Mana tahu lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti.
 18. Adalah memalukan bagi lelaki jika tidak berupaya menolong wanita.
 19. Kebanyakan lelaki cukup lemah dengan air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yang dikasihi. Sebab itu dikatidakan air mata senjata perempuan.
 20. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

No comments:

Post a Comment